
Ябълков оцет срещу диабет
- Здравеопазване
- Текст:

Лесен начин за намаляване на кръвната захар
Ябълковият оцет в рациона способства за намаляване нивото на глюкозата в кръвта, пише DailyExpress.
Авторът на статията цитира данни от проучване, публикувано в списанието на Асоциацията за клинично хранене и метаболизъм. В храната на доброволците, страдащи от диабет тип 2, ежедневно са добяни по 20 милилитра (приблизително една супена лъжица) от този продукт.
В материала се уточнява, че в началото и края на експеримента, продължил осем седмици, е измервано нивото на захарта у пациентите на празен стомах. Експертите откриват, че, употребата на ябълков оцет помага за подобряване на гликемичните показатели и съответно състоянието на организма при ендокриннни заболявания.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Производството на компютри в Русия се е увеличило на фона на заместването на вноса

Неудържимият възход на електромобилите BYD

Руски атаки срещу Киев оставиха най-малко 8 жертви и повече от 70 ранени

Българи във Великобритания са отличени за принос в британската технологична индустрия

Серия земетресения разлюляха Истанбул (обновена)

Tesla със 71% спад на печалбите за първото тримесечие

Със смъртта на папа Франциск Аржентина осиротя

Проблеми с туристически резервации по празниците?

DHL Express „отряза” потребителите от САЩ
КЕШ клуб
300
3 000
30 000