
Оксфорд: Студентите искат премахване на червеното месо от менюто в стола
- Екология
- Автор:

На седмичната си среща Съюзът на студентите в Оксфорд гласува с огромно мнозинство за премахване на червеното месо от менюто, съобщи Daily Mail. Въпреки че със своите 22 000 членове съюзът няма правомощията самостоятелно да променя правилата, студентите възнамеряват да се обърнат към ръководството на висшето учебно заведение, за да вземат под внимание тяхното искане.
Тази мярка студентите смятат за необходима, за да се ограничи въздействието от производството на месо върху околната среда и изменението на климата. „Забраната на говеждо и агнешко месо е реалистична и ефективна стратегия, която би позволила на университета да постигне целите си за опазването на околната среда до 2030 г.“, се казва в писмо на Съюза на студентите до администрацията.
Британската организация The Countryside Alliance, представител на животновъдните ферми в страната, изрази съжаление за „драконовската" мярка. „Британските фермери произвеждат едни от най-добрите червени меса в света, като същевременно спазват етичните и екологичните стандарти“, коментира по този повод Мо Меткалф-Фишър от организацията пред Daily Mail.
Притеснението заради изменението на климата е „похвално“, твърди още той пред изданието, но „този подход не е правилният“. „Ако искате да защитите околната среда и да имате свобода на избор, трябва да купите местно месо," продължава той. „На никой не бива да му бъде отказано правото да яде това, което иска.”
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Неудържимият възход на електромобилите BYD

Руски атаки срещу Киев оставиха най-малко 8 жертви и повече от 70 ранени

Българи във Великобритания са отличени за принос в британската технологична индустрия

Серия земетресения разлюляха Истанбул (обновена)

Tesla със 71% спад на печалбите за първото тримесечие

Със смъртта на папа Франциск Аржентина осиротя

Проблеми с туристически резервации по празниците?

DHL Express „отряза” потребителите от САЩ
