
Кои са най-токсичните плодове и зеленчуци от градината
- Био храни
- Източник: lenta.ru
- Автор:

Според специалиста днес зеленчуците и плодовете съдържат много остатъчни следи от използваните пестициди. Най-много отрови според него има в граха, слънчогледовите семки и в слънчогледовото масло.
„Отровите се изливат върху растенията, за да се запази реколтата. Често това се прави седмица или дори няколко дни преди прибирането на реколтата", обяснява Любоведски.
На растенията се слагат токсини, за да узреят по-бързо, преди насекомите и паразитите да започнат да ги ядат. Това се прави, разбира се, с търговска цел. Затова, например, картофите със зеленикава обвивка съдържат соланин, който в големи количества може да причини тежки отравяния, повръщане и дори халюцинации. Презрелите гъби пък образуват токсични вещества, продукти от разлагането на протеини, които също могат да провокират отравяне, предупреждава той.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Неудържимият възход на електромобилите BYD

Руски атаки срещу Киев оставиха най-малко 8 жертви и повече от 70 ранени

Българи във Великобритания са отличени за принос в британската технологична индустрия

Серия земетресения разлюляха Истанбул (обновена)

Tesla със 71% спад на печалбите за първото тримесечие

Със смъртта на папа Франциск Аржентина осиротя

Проблеми с туристически резервации по празниците?

DHL Express „отряза” потребителите от САЩ
