
Нидерландия: нов живот за стария хляб
- Компании
- Текст:

Но трима пекари от град Вестеруърт решиха да се борят с това и се научиха как да пекат пресен хляб от стар хляб.
"Сусамовите семена, ядките, всичко, което съдържа месо и животински протеини, се пресява. Останалото слагаме на купчини и отива направо в машината", казва за Euronews собственикът на пекарната Bakkersgrondstof Пол Бернтсен.
Хлебопроизводителите успяват да преработят около една четвърт остарял хляб. Първо се изсушава в специална машина и се нарязва на ситно, след което получената маса се добавя към прясното тесто.
Брюксел вече се заинтересува от проекта и той получи европейско финансиране. Но подобна концепция все още има проблеми.
Следващата цел на хлебопроизводителите е да увеличат количеството преработен хляб от 10 на 100 хиляди килограма годишно.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Неудържимият възход на електромобилите BYD

Руски атаки срещу Киев оставиха най-малко 8 жертви и повече от 70 ранени

Българи във Великобритания са отличени за принос в британската технологична индустрия

Серия земетресения разлюляха Истанбул (обновена)

Tesla със 71% спад на печалбите за първото тримесечие

Със смъртта на папа Франциск Аржентина осиротя

Проблеми с туристически резервации по празниците?

DHL Express „отряза” потребителите от САЩ
