
Ползите за здравето от употребата на сушени сливи
- Диетология
- Текст:

Сушените сини сливи съдържат много важни хранителни вещества, които носят ползи за здравето.
Изданието Eat this, not that изброява последиците от употребата на този сушен плод.
Съобщава се, че една порция сушени сини сливи (40 грама) съдържа: 3 грама фибри, 0 грама добавена захар, 6% от препоръчителния дневен прием на калий.
Ето какви са последствията от употребата на тези сушени плодове:
Предотвратяват загубата на костна маса
Съгласно неотдавнашно проучване, ежедневната консумация на сушени сливи предотвратява загубата на костна маса в областта на тазобедрената става и предпазва от повишения риск от фрактури при жени в менопауза.
Подобряват храносмилането
Сушените сини сливи са естествено лекарство срещу запек.
Подобряват здравето на сърцето
Достатъчно е да ядете по 5-6 сушени сини сливи на ден.
Какарат ви да се чувствате сити по-дълго време
Ефектът на насищане се осигурява от фибрите, съдържащи се в продукта.
Подобряват нивото на кръвната захар
Към недостатъците на сушените сливи може да се отнесе това, че те могат да причинят подуване на корема и образуване на газове.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Неудържимият възход на електромобилите BYD

Руски атаки срещу Киев оставиха най-малко 8 жертви и повече от 70 ранени

Българи във Великобритания са отличени за принос в британската технологична индустрия

Серия земетресения разлюляха Истанбул (обновена)

Tesla със 71% спад на печалбите за първото тримесечие

Със смъртта на папа Франциск Аржентина осиротя

Проблеми с туристически резервации по празниците?

DHL Express „отряза” потребителите от САЩ
