
Ябълков оцет срещу диабет
- Здравеопазване
- Текст:

Лесен начин за намаляване на кръвната захар
Ябълковият оцет в рациона способства за намаляване нивото на глюкозата в кръвта, пише DailyExpress.
Авторът на статията цитира данни от проучване, публикувано в списанието на Асоциацията за клинично хранене и метаболизъм. В храната на доброволците, страдащи от диабет тип 2, ежедневно са добяни по 20 милилитра (приблизително една супена лъжица) от този продукт.
В материала се уточнява, че в началото и края на експеримента, продължил осем седмици, е измервано нивото на захарта у пациентите на празен стомах. Експертите откриват, че, употребата на ябълков оцет помага за подобряване на гликемичните показатели и съответно състоянието на организма при ендокриннни заболявания.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Китайските ученици ще учат с помощта на ИИ от първия до последния клас

Учени откриха първата в историята планета с убедителни доказателства за извънземен живот

Експерт: болестта на Паркинсон се "подмладява" поради влошаване на екологията

Започнаха да хранят гладуващи пчели с микроводорасли вместо цветен прашец

Как Мъск се готви да спасява света

Защо Калифорния ще атакува в съда митата на Тръмп

Възходът на златото

Съдът в САЩ реши да принуди Зукърбърг да продаде Instagram и WhatsApp

Сърбия е издала стотици паспорти на неслучайни руснаци
КЕШ клуб
300
3 000
30 000