Ябълков оцет срещу диабет

Ябълков оцет срещу диабет Снимка: pikist.com

Лесен начин за намаляване на кръвната захар

Ябълковият оцет в рациона способства за намаляване нивото на глюкозата в кръвта, пише DailyExpress.

Авторът на статията цитира данни от проучване, публикувано в списанието на Асоциацията за клинично хранене и метаболизъм. В храната на доброволците, страдащи от диабет тип 2, ежедневно са добяни по 20 милилитра (приблизително една супена лъжица) от този продукт.

В материала се уточнява, че в началото и края на експеримента, продължил осем седмици, е измервано нивото на захарта у пациентите на празен стомах. Експертите откриват, че, употребата на ябълков оцет помага за подобряване на гликемичните показатели и съответно състоянието на организма при ендокриннни заболявания.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: