От днес отново отварят врати детските градини и ясли

От днес отново отварят врати детските градини и ясли

След 12 април присъствено в училище ще се върнат и част от учениците

От днес детските градини и яслите в страната възобновяват работата си, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов. Само днес 5 ясли и 13 детски градини в Добрич ще останат затворени заради необходимата дезинфекция на помещенията след вчерашното гласуване там, съобщава БНР. 

В Силистра детските заведения ще останат затворени до нормализиране на нивото на заболеваемост. Четири детски градини в община Свищов също няма да отворят заради високия процент болни от COVID-19 педагози и помощник-възпитатели. 

На територията на Столичната община децата ще бъдат посрещнати при спазване на всички противоепидемични мерки. 

След края на пролетната ваканция на 12 април в училище ще се върнат и част от учениците. Очаква се здравният министър и просветният министър да изготвят график за това, учениците от кои класове първи ще учат отново присъствено. 

Частичното разхлабване на противоепидемичните мерки започна още от 1 април, когато бяха отворени тези ресторанти, които имат открити пространства и градини. Отворени са още фитнес залите, театрите, кината и музеите. Моловете и нощните заведения засега ще останат затворени. 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: