Към 2035 г. повечето ястия ще бъдат приготвяни с протеинови заместители
- Наука
- Текст:
Ново изследване отбелязва, че алтернативните протеини ще заемат една десета от пазара към 2035 г. В този случай повечето ястия могат да бъдат приготвяни с използване на алтернативни продукти.
До 2035 г. алтернативните протеинови продукти ще представляват 11% от общия пазар. Изследователите са уверени, че по това време, използвайки такива заместители, ще бъде възможно да се приготви почти всяко традиционно ястие. Освен това те ще бъдат по-евтини и няма да загубят обичайния си вкус.
Това съобщава Prime с позоваване на съвместно изследване на BCG и Blue Horizon Corporation (BHC).
Учените са уверени, че към 2035 г. 95% от най-популярните ястия в света ще могат да бъдат приготвяни с алтернативни продукти. По това време общият обем на пазара за алтернативни продукти от месо, яйца, млечни продукти и морски дарове ще достигне най-малко 290 милиарда долара.
Още по темата във
facebook