Към 2035 г. повечето ястия ще бъдат приготвяни с протеинови заместители

Към 2035 г. повечето ястия ще бъдат приготвяни с протеинови заместители Снимка: pixabay

Ново изследване отбелязва, че алтернативните протеини ще заемат една десета от пазара към 2035 г. В този случай повечето ястия могат да бъдат приготвяни с използване на алтернативни продукти.

До 2035 г. алтернативните протеинови продукти ще представляват 11% от общия пазар. Изследователите са уверени, че по това време, използвайки такива заместители, ще бъде възможно да се приготви почти всяко традиционно ястие. Освен това те ще бъдат по-евтини и няма да загубят обичайния си вкус. 
Това съобщава Prime с позоваване на съвместно изследване на BCG и Blue Horizon Corporation (BHC).

Учените са уверени, че към 2035 г. 95% от най-популярните ястия в света ще могат да бъдат приготвяни с алтернативни продукти. По това време общият обем на пазара за алтернативни продукти от месо, яйца, млечни продукти и морски дарове ще достигне най-малко 290 милиарда долара.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: