От фермата до трапезата - корпоративна стратегия 2030
- Земеделие
- Автор:
Институт за агростратегии и иновации - EIT Food Hub Bulgaria, в партньорство със Съюз по хранителна промишленост и Университет по хранителни технологии - Пловдив, организира EIT Food интерактивен уъркшоп на тема „От фермата до трапезата и как да направим корпоративна стратегия 2030“.
Онлайн събитието бе с практическа насоченост и с висока добавена стойност за всички заинтересовани страни в сферата на хранително-вкусовата промишленост. Интерактивният уъркшоп се проведе на 18 ноември 2020 г. и бе осъществен с подкрепата на Европейския институт за иновации и технологии в храните (EIT Food).
Интерактивната практическа работилница започна с уебинар, на който беше представен българският доклад от анализа на EIT Food „Въздействие на COVID-19 върху сектора на храните в Централна и Източна Европа“.
Експерти от Нидерландия представиха добрия пример на държавата по отношение на кръговата икономика – един от акцентите в предложената от страна на Европейската комисия Стратегия „От фермата до трапезата“ (Farm to Fork Strategy) за справедлива, здравословна и екологосъобразна продоволствена система.
Участниците в уебинара имаха възможност да се запознаят с натрупания опит на победителите от EIT Food Innovation Prizes – екипа на стартъпа Atlas Agro Science, които споделиха своите впечатления от състезанието както на регионално, така и на европейско ниво. В рамките на уебинара се представиха и редица примери за иновации в хранителната индустрия от Европа.
Във втората част на онлайн събитието участниците получиха възможности чрез интерактивния формат с практически работилници, игрови модели и групови дискусии да разработят симулативна корпоративна стратегия на своите предприятия.
Още по темата във
facebook