
Какви са опасенията на производителите на хмел в Германия
- Земеделие
- Източник: DW
- Автор:

В Германия в момента се събира реколтата от хмел. Фермерите са доволни от качеството на тази основна бирена съставка, но пък са обезпокоени от друг проблем.
Според Закона за чистотата на бирата в Германия хмелът е един от трите основни компонента, които използват немските пивовари. Горчивите масла, съдържащи се в шишарките на хмела, балансират сладостта на малца и са отговорни за пяната в чашата с бира.
Отглеждането на хмел в Германия започва през далечния ХІХ век. Баварският регион Халертау е най-големият производител на тази бирена съставка в света. Тук култивирането на хмел се извършва от около 130 ферми. Общо в Германия могат да бъдат разграничени шест големи региони с хмел.

Събирането на хмел току-що започна, но фермерите вече са уверени, че реколтата ще бъде добра. През тази година метеорологичните условия и валежите според тях са оптимални. Безпокойството им сега предизвиква по-скоро друго обстоятелство.
Поради коорнавирусната пандемия започна да се консумира по-малко бира - както в Германия, така и в целия свят. Световното търсене на тази напитка по предварителните оценки е намаляло с 10-15 процента. Ето защо експертите смятат, че търсенето на хмел ще намалее, а цените му на световния пазар ще паднат.

Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Отново за децата и рисковете в социалните медии

Открит е ключов протеин, който способства разпространението на рак на яйчниците

Какво става на борсите днес

Експерт назова нова причина за „лунна надпревара“

Без поскъпване на чиповете: новите мита на Тръмп няма да засегнат полупроводниците

Цената на петрол Brent падна под 70 долара за барел

Датски пристанищен оператор купува железопътната компания на Панамския канал

Какво става днес на борсите
