Какво забелязва барманът – 2

Какво забелязва барманът – 2

Най-малките неща разкриват много за вас

Наистина ли барманите ни съдят въз основа на поръчката за напитки? Открийте отговора на този въпрос, заедно с другите подробности, които те научават.

Ето още малки навици, които разкриват много за вашата личност:

Въпросите, които задавате

Повечето бармани обичат да говорят за занаята си и се радват да отговарят на въпроси – стига да не са по средата на голямо бързане. Ернандес казва, че една от най-добрите части на работата му е да обсъжда тънкостите на миксологията и да отговаря на въпроси относно напитките. „Това ме кара да мисля, че човекът е доста готин, честно казано – сродна душа“, казва той. „Напълно се запалвам по тези неща и е хубаво да се намерят хора, които също го правят.“

Джо, от друга страна, казва, че макар да е щастлива да говори за светла бира спрямо IPA, не й задавайте въпроси за коктейли. Всичко се свежда до обстановката, а нейната е спортен бар. „Ако някой поиска нещо изискано, мисля, че се опитва да се покаже или не обръща внимание къде е“, казва тя. „Просто посочвам менюто и им казвам да ме уведомят, когато са готови.“ 

Служителите в ресторантите също забелязват подобни неща.

Какво носите

Не е толкова важно какво носите, а колко добре пасва на мястото, казва Ернандес. Например, спортна фанелка, дънки и качулка се очакват в спортен бар, но те биха изпъквали в заведението в Манхатън. Всички гости са добре дошли, но хората, които не спазват дрес кода (дори неизречен), може да се нуждаят от повече насоки какво да поръчат, къде да седнат и какво да очакват. „Често им задавам още няколко въпроса, за да разбера какво търсят“, казва Ернандес. „Понякога просто са на грешното място и се нуждаят от упътване до пивоварната надолу по улицата.“

Друга подсказка, която дава облеклото, са парите – и очакванията, които идват с плащането на много скъп алкохол, казва Майнер. Хората в скъпи дрехи (особено обувки, чанти и палта) често идват за изживяването, колкото и за питието. Това означава, че е по-вероятно да поръчват скъпи напитки, да очакват да бъдат сервирани по определен начин и да се наслаждават на неща като годината на виното или историята на местния лозар. Тези по-високи очаквания означават, че може да се наложи барманът да обърне допълнително внимание на този клиент. За щастие, това често се изплаща и с по-високи бакшиши.

Дали поръчвате храна

Повечето барове предлагат поне малко меню от хранителни артикули и дали си поръчате нещо за хапване дава на бармана указания за това колко време смятате да останете, дали купонясвате или просто пиете едно или две, както и дали се социализирате или декомпресирате. „Нашата пица се прави от нулата и отнема поне 45 минути“, казва Джо, „така че ако някой поръча цяла пица, знам, че планирам да му дам поне няколко напитки.“

Вашата поръчка на храна също може да бъде издайнически знак, че сте любител на храната. „Обичам да отговарям на въпроси относно съчетаването на вина за определени тапас или десертни коктейли, тъй като това, което пиете, наистина може да подобри вкуса на храната“, казва Майнер. Ако искате да научите повече за това, може би е на ред посещение в една от най-добрите винарни в страната. 

Къде сядате

Направо до бара ли отивате и сядате? Разхождате ли се, за да намерите вашата група приятели в сепаре? Или седите сам отзад на маса? Мястото, на което изберете да седнете, казва на бармана нещо за настроението ви, колко социални се чувствате и какъв вид обслужване очаквате, казва Джо. „Ако някой седи точно на моя бар, знам, че иска да побъбри малко и ако имам време, ще се радвам“, казва тя. „Наваксването с редовните ми клиенти е едно от най-добрите неща в работата ми.“

От друга страна, някой, който сяда на маса в ъгъла и отваря книга, вероятно иска минимално бърборене и да бъде разпитван възможно най-малко. „Мога да кажа, че са там за спокойствие и тишина и за почивка, така че уважавам това“, казва Майнър.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: