Международен ден за борба със злоупотребата с наркотици и незаконния наркотрафик

Международен ден за борба със злоупотребата с наркотици и незаконния наркотрафик

Спортен празник с Драконови лодки обединява доброволци с кауза

26 юни е Международен ден за борба със злоупотребата и с незаконния трафик на наркотици

На този ден общности и организации по целия свят изразяват своята съпричастност и обединяват усилия в повишаване на осведомеността относно проблемите, които незаконното разпространение на наркотици представлява за обществото.

„Когато говорим за борба с наркоманиите, със сигурност превенцията е ключът към по-доброто бъдеще за нашите деца. Тя може да допринесе за тяхното здравословно развитие и благоденствие, да им даде възможност да изразяват себи си, позицията си и потенциала си.

Програмите, които нашият Център прилага, насърчават развиването на личностни и социални умения, както и по-добрата информираност за рисковете от злоупотребата с наркотични вещества, и са доказали своята ефективност.”, заяви д-р Цветелина Петкова, директор на Превантивно-информационния център по проблемите на наркоманиите към Столична община.

По повод Международния ден за борба с наркотиците Превантивният център организира Спортен празник за ученици-доброволци.

 

Спортният празник на 26 юни е израз на обединението и ангажираността на общността в борбата с наркотиците. Инициативата подчертава важността на активния и природосъобразен начин на живот. Спортните дейности и заниманията на открито са неизменна част от превантивните пограми на Столичния център, наред с творческите, креативни и културни дейности за развиване на личността и идентичността.

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: