Тръмп щял да бомбардира Москва ако Русия нападне Украйна

Тръмп щял да бомбардира Москва ако Русия нападне Украйна

45-ият президент на САЩ Доналд Тръмп по време на среща с донори като част от предизборната надпревара заяви, че щял бомбардира Москва и Пекин, ако Русия и Китай нахлуят съответно в Украйна и Тайван.

Това иИзточници съобщиха за The Washington Post. Според вестника републиканецът е "изненадал някои донори" с подобни изявления.

Washington Post не предоставя никакви допълнителни подробности за думите на г-н Тръмп за Русия и Китай. 
Материалът на вестника е посветен на събирането на средства за кампанията на бившия президент. Твърди се, че той моли дарители за милиони долари с аргумента, че действащият президент Джо Байдън няма намерение да разширява данъчните облекчения за богатите и корпорациите.

Доналд Тръмп многократно е заявявал, че ще може да прекрати руско-украинския конфликт в рамките на 24 часа след встъпването си в длъжност като президент. През ноември 2023 г. Владимир Зеленски предложи г-н Тръмп да дойде в Украйна, за да обясни на лична среща защо това е невъзможно.

Бившият американски президент отказа. Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков каза, че конфликтът е твърде сложен, за да бъде завършен за един ден. 
Според The  Telegraph г-н Тръмп е разработил план за руско-украинския конфликт. Неговите подробности са неизвестни.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: