
Кои са най-токсичните плодове и зеленчуци от градината
- Био храни
- Източник: lenta.ru
- Автор:

Според специалиста днес зеленчуците и плодовете съдържат много остатъчни следи от използваните пестициди. Най-много отрови според него има в граха, слънчогледовите семки и в слънчогледовото масло.
„Отровите се изливат върху растенията, за да се запази реколтата. Често това се прави седмица или дори няколко дни преди прибирането на реколтата", обяснява Любоведски.
На растенията се слагат токсини, за да узреят по-бързо, преди насекомите и паразитите да започнат да ги ядат. Това се прави, разбира се, с търговска цел. Затова, например, картофите със зеленикава обвивка съдържат соланин, който в големи количества може да причини тежки отравяния, повръщане и дори халюцинации. Презрелите гъби пък образуват токсични вещества, продукти от разлагането на протеини, които също могат да провокират отравяне, предупреждава той.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Еврото ускори спада си спрямо долара след публикувани данни за инфлацията в Германия

26,7 милиарда години: каква е възрастта на Вселената

Митата на Тръмп възродиха силен икономически съюз

Илон Мъск пак пазарува привърженици на Тръмп

Френският съд елиминира Марин льо Пен от следващата президентска надпревара

Шведски журналист арестуван в Турция

Цената на златото продължава да расте

Американските учени загубиха 3 милиарда долара заради Тръмп
