При какви заболявания помагат червеното и бялото вино
- Вино
- Текст:
Американски учени откриха, че виното всъщност може да бъде полезно за здравето. При това лечебните му свойства зависят от вида на напитката.
Специалисти от САЩ, според статия в Obesity Science and Practice Journal, са открили, че сухото червено вино, както и сухото бяло, могат да помогнат в борбата с различни заболявания. Първият вид напитка намалява нивото на вредните висцерални мазнини в тялото, вторият - намалява вероятността от развитие на остеопороза.
При това, учените дълго време смятаха, че употребата на алкохолни напитки, напротив, допринася за натрупването на висцерални мазнини. Изследователи от Университета в Айова обаче изясниха как алкохолът влияе върху минералната плътност на костите и висцералните мазнини.
Оказва се, че възрастните хора, които пият сухо бяло вино в умерени кличества, имат по-голяма костна плътност. Това означава, че те са по-малко склонни да развият остеопороза. А сухото червено вино помага в напреднала възраст в борбата със затлъстяването. Тоест, то избавя от висцералните мазнини.
Още по темата във
facebook