Ползите за здравето от употребата на сушени сливи

Ползите за здравето от употребата на сушени сливи Снимка: ferra.ru

Топ 5 причини, за да добавим това лакомство в рациона си

Сушените сини сливи съдържат много важни хранителни вещества, които носят ползи за здравето

Изданието Eat this, not that изброява последиците от употребата на този сушен плод.

Съобщава се, че една порция сушени сини сливи (40 грама) съдържа: 3 грама фибри, 0 грама добавена захар, 6% от препоръчителния дневен прием на калий.

Ето какви са последствията от употребата на тези сушени плодове:

Предотвратяват загубата на костна маса

Съгласно неотдавнашно проучване, ежедневната консумация на сушени сливи предотвратява загубата на костна маса в областта на тазобедрената става и предпазва от повишения риск от фрактури при жени в менопауза.

Подобряват храносмилането 

Сушените сини сливи са естествено лекарство срещу запек.

Подобряват здравето на сърцето

Достатъчно е да  ядете по 5-6 сушени сини сливи на ден.

Какарат ви да се чувствате сити по-дълго време

Ефектът на насищане се осигурява от фибрите, съдържащи се в продукта.

Подобряват нивото на кръвната захар

Към недостатъците на сушените сливи може да се отнесе това, че те могат да причинят подуване на корема и образуване на газове.                                                  

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: