
Защо вашата кухненска гъбичка е огнище на бактерии
- Здравеопазване
- Текст:

Ново изследване установи, че кухненските гъбички са по-добър инкубатор за различни бактерии, отколкото даже лабораторната чашка на Петри, съобщава Futurity.
Както обясниха учените, гъбичката е толкова привлекателно място за микробите не само поради факта, че в нея остават частички храна, но и поради самата й структура.
Трябва също така да се знае, че някои бактерии процъфтяват в разнообразна съобщност. Физическата среда, която позволява на различните видове да живеят комфортно, води до най-високите нива на биологично разнообразие. Кухненската гъба осигурява точно такава оптимална среда.
Експериментите на учените доказаха, кухненската гъбичка наистина е толкова удобна за микробите, колкото и обикновената почва. Гъбата имитира различни степени на разделения, срещащи се в почвата, в резултат на което е по-ефективна от всяко лабораторно оборудване.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Китай пуска дроновете в бизнеса с таксита

Еврото ускори спада си спрямо долара след публикувани данни за инфлацията в Германия

26,7 милиарда години: каква е възрастта на Вселената

Митата на Тръмп възродиха силен икономически съюз

Илон Мъск пак пазарува привърженици на Тръмп

Френският съд елиминира Марин льо Пен от следващата президентска надпревара

Шведски журналист арестуван в Турция

Цената на златото продължава да расте
